Wandeltocht

De Gaasterland Wandeltocht is dé klassieker onder de wandeltochten in het noorden van Nederland. De 19e Gaasterland Wandeltocht heeft routes van 7.5, 15, 25 of 40 kilometer, die voeren door het schitterende en afwisselende Gaasterlandse landschap. De wandeltocht is de ideale voorbereiding voor 'De Slachte'.

 

Dit jaar is het thema van de wandeltocht 'Oer it boerehiem'. De agrarische sector was de laatste jaren niet erg positief in het nieuws. Dat is jammer en ook niet geheel terecht. Natuurlijk er moet een omslag komen naar een duurzamere vorm van landbouw, maar niet vergeten mag worden dat de kwaliteit van ons voedsel hoog is en dat de productie zeer efficiënt is georganiseerd. De boeren voorzien Nederland van een groot deel van het dagelijkse voedselpakket. Reden voor de organisatie om bij deze editie aandacht aan de agrarische sector te schenken, en een aantal boerenbedrijven in de route op te nemen. De boerderijen liggen verspreid in het mooie Gaasterland, bekend om haar prachtige landschap en natuur.

 

De Gaasterland Wandeltocht wordt georganiseerd door Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan een tweetal goede doelen, waarvan één in het buitenland, namelijk Stichting Kinderhulp Oeganda en één nationaal goed doel, Stichting Hulphond. De eerste helpt en ondersteunt kinderen en weeskinderen die (nog) niet in staat zijn zelf beslissingen en verantwoordelijkheden te nemen en ook (nog) niet in staat zijn zichzelf te voorzien van huisvesting, levensonderhoud en scholing. Stichting Hulphond is het expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden, maar ook paarden. De hulphonden worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking of epilepsie. Beide stichtingen worden (deels) gerund door vrijwilligers.

 

 

MEER INFO

Hoofdsponsors

Top