Over de wandeltocht

De Gaasterland Wandeltocht is inmiddels dé klassieker onder de wandeltochten in het noorden van Nederland. De routes van 7.5, 15, 25 of 40 kilometer voeren door het schitterende en afwisselende Gaasterlandse landschap.

 

Dit jaar is het thema van de wandelroute 'Bio Logisch!'. Gaasterland staat bekend om haar prachtige landschap en natuur. Maar ervaar tijdens de wandeling dat er ook in dit gebied  allerlei (h)eerlijke producten worden geproduceerd. 

 

De routes lopen door het afwisselende- en ook glooiende landschap, waarbij onderweg diverse biologische bedrijven, zoals een biologische aspergeteler en een biologische veehouder, worden aangedaan. Hier kan men meer aan de weet komen omtrent het duurzame voedsel wat er wordt geproduceerd. 

 

De Gaasterland Wandeltocht wordt georganiseerd door Lionsclub Balk, ‘Tusken Mar en Klif’. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan een tweetal goede doelen, namelijk Stichting 'Bouwen met Bouma's' en Stichting ‘Kinderhulp Oeganda’. Beide stichtingen worden begeleid en gecontroleerd door Nederlandse vrijwilligers. De eerste realiseert in Zambia kleinschalige bouwprojecten, met name scholen en de tweede stichting helpt en ondersteunt kinderen en weeskinderen.

 

Met uw deelname aan de Gaasterland Wandeltocht steunt u beide stichtingen!

 

MEER INFO

Hoofdsponsors

Top