Over de wandeltocht

De Gaasterland Wandeltocht is inmiddels dé klassieker onder de wandeltochten in het noorden van Nederland. De routes van 7.5, 15, 25 of 40 kilometer voeren door het schitterende Gaasterlandse landschap.

 

De 17e Wandeltocht is na 2 jaar van afwezigheid, door de Corona pandemie, dit jaar weer gehouden. Met 2.400 deelnemers en schitterend weer, kunnen we met recht zeggen dat het een fantastisch evenement is geweest. Alle wandelaars dank hiervoor! Dankzij jullie kijken we terug op een zeer geslaagde dag. Zie voor een impressie. Met dank aan fotograaf Douwe Bijlsma en GrootdeFryskeMarren.

 

Dit jaar was het thema van de wandeltocht 'Bio Logisch!'. Gaasterland staat bekend om haar prachtige landschap en natuur. Maar ervaar tijdens de wandeling dat er ook in dit gebied allerlei (h)eerlijke producten worden geproduceerd.

 

De routes lopen door het afwisselende- en ook glooiende landschap, waarbij onderweg diverse biologische bedrijven, zoals een biologische aspergeteler en een biologische veehouder, worden aangedaan. Hier kan men meer aan de weet komen omtrent het duurzame voedsel wat er wordt geproduceerd.

 

De Gaasterland Wandeltocht wordt georganiseerd door Lionsclub Balk, ‘Tusken Mar en Klif’. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan een tweetal goede doelen, namelijk Stichting 'Bouwen met Bouma's' en Stichting ‘Kinderhulp Oeganda’. Beide stichtingen worden begeleid en gecontroleerd door Nederlandse vrijwilligers. De eerste realiseert in Zambia kleinschalige bouwprojecten, met name scholen en de tweede stichting helpt en ondersteunt kinderen en weeskinderen.

Met uw deelname aan de Gaasterland Wandeltocht steunt u beide stichtingen!

 

Met de koop van kaarten in de voorverkoop verdien je een leuke korting en ben je zeker van deelname aan dit gezellige en sportieve evenement, voor het goede doel.

 

 

MEER INFO

Hoofdsponsors

Top