Over de wandeltocht

De Gaasterland Wandeltocht is dé klassieker onder de wandeltochten in het noorden van Nederland. De routes van 7.5, 15, 25 of 40 kilometer voeren door het schitterende Gaasterlandse landschap.

 

Dit jaar is het thema van de wandeltocht 'Beleef het unieke landschap!' Gaasterland ligt in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De streek is, anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk. Deze reliëfs heetten vroeger gaasten. Het zijn in de Saalien-ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. Vanwege de zandverstuivingen hier en elders in Nederland heeft Staatsbosbeheer het gebied rond 1900 beplant met bos. De keileemruggen waren een natuurlijke zeewering tegen het water van de Zuiderzee en zijn dat nu nog voor het IJsselmeer. In Gaasterland bevinden zich drie kliffen: Roode Klif, Mirnser Klif en Oudemirdumer Klif. Tussen de keileemruggen liggen een aantal polders.

 

De Gaasterland Wandeltocht wordt georganiseerd door Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan een tweetal goede doelen, waarvan één in het buitenland, namelijk Stichting Kinderhulp Oeganda en één lokaal goed doel, Stichting Voedselbank Zuidwest Friesland. De eerste helpt en ondersteunt kinderen en weeskinderen die (nog) niet in staat zijn zelf beslissingen en verantwoordelijkheden te nemen en ook (nog) niet in staat zijn zichzelf te voorzien van huisvesting, levensonderhoud en scholing. De Stichting Voedselbank Zuidwest Friesland is een organisatie  die een bijdrage wil leveren aan het probleem van de verborgen armoede en het voorkomen van verspilling van voedsel. De Stichting Voedselbank Zuidwest Friesland is aangesloten bij de landelijke Vereniging Voedselbanken Nederland. Beide stichtingen worden gerund door vrijwilligers. 

 

Met de deelname aan de Gaasterland Wandeltocht steun je beide stichtingen!

 

Met de koop van kaarten in de voorverkoop verdien je een leuke korting en ben je zeker van deelname aan dit gezellige en sportieve evenement, voor het goede doel.

 

 

MEER INFO

Hoofdsponsors

Top